Skötselråd sommarblommor

Att skriva några allmänna råd för skötsel av sommarblommor är svårt, för att inte säga omöjligt. Det beror på att det finns så väldigt stor variation av sommarblommorna både till karaktär och till skötsel.
Några grundläggande råd kan man dock ge:

Vattning: Många sommarblommor kräver mycket vatten, dels beror det på att de är i kraftig tillväxt under en stor del av sommaren. Dels beror det på att växten öppnar sina klyvöppningar för att öka avdunstningen, för att på så sätt kunna hålla nere temperaturen, om det är varmt och soligt ute. I båda fallen så ger det här en törstig planta, det kan vi vissa fall vara bra men tänk på att en växt aldrig får sloka om det är varmt ute då får den brännskador.

Gödsling: Då många sommarblommor är i kraftig tillväxt under en stor del av sommaren går det åt mycket näring. En bra och näringsrik jord ger en viss respit men från senast början på juli så är näringen i jorden slut och det krävs tillägg. Det man skall tänka på då är att ge små givor men ofta för att inte ledningstalet, den totala mängden av näringsämnen, skall rusa i höjden. Vissa växter vill ha mer näring än andra och det är viktigt att ta reda på vart du skall gödsla extra.

Jord: Välj en bra jord till dina sommarblommor det vinner både du och växterna på i längden. Vi rekommenderar Hasselfors proffs jordar som vi själva planterar alla våra växter i.